Het intieme Lunae verkoopt sinds kort Anita de Groot (naast Modström en Selected Femme)

Als onontdekte parel in de Annastraat tussen lunchroom Latour en eetcafé Publiek Werken ligt de kledingboutique Lunae van Monica Goos haast verscholen. 

Klein – maar fijn – gaat Lunae bijna haar eenjarige jubileum tegemoet. Monica in een grijs wollen ensemble en sneakers zucht: „Ja het gaat heel snel. Vorig jaar afgestudeerd in Small Business en Retailmanagement met altijd het idee een eigen winkel te willen beginnen, ben ik me gaan oriënteren, pandjes gaan kijken. Dit was het wel voor mij.” Studerend in Rotterdam, winkelde Monica zelf nooit in Breda. „Ik kon het gewoon niet vinden. Ben meer van de Scandinavische merken en daar ben ik mee begonnen. Alles wat je elders in Breda niet vindt. Neem bijvoorbeeld dit kobaltblauwe rokje van merinowol,” ze aait de stof, “dit is wat ze volgens mij goed prijs/kwaliteit verhouding noemen.”

Boetiek Lunae

Begonnen met het Scandinavische Modström en Selected Femme, verkoopt Monica sinds kort de ontwerpen van Anita de Groot, denk sweatshirts met patches en items met opvallende prints. „Ik zag haar ontwerpen op Instagram en besloot haar te benaderen, maar ze was me voor. Grappig, dat zoiets van beide kanten elkaar direct aanspreekt.”

De buurt wordt steeds leuker, maar je moet dit straatje net weten te vinden.

Monica Goos – Boetiek Lunae

Hoewel Goos duidelijk weet wat ze wil (en vooral niet wil) op inkoopgebied, moet er hier en daar een beetje de rem op. Dol op panterprints – maar ook bewust van het selecte publiek dat liefhebber is – zoekt ze met haar moeder naar toegankelijke, maar niet minder aansprekende ontwerpen. Oke, soms net iets minder heftig dan haar eigen smaak. De viering van een jaar Lunae zit eraan te komen, maar veel mensen moeten nog kennis komen maken met haar knusse winkel. „De buurt wordt steeds leuker, maar je moet dit straatje net weten te vinden.” Een steeds minder grote opgave, denkt ze.